Rörbyte

Solhuset har endast drop-in vilket innebär att du inte behöver boka tid för att sola solarium.

Solarierör

Under alla omständigheter tar vi din säkerhet i första rummet. Vi vill att du alltid, utan undantag, ska få den bästa upplevelsen hos oss, både när det kommer till trygghet men också självfallet resultatet av din solning hos oss på Solhuset.

Många solarium (och då menar vi många) använder sina rör alldeles för länge, vilket ger bristande säkerhet men också ett sämre solningsresultat. Om man inte byter rör då man borde, kan det vara rent av farligt att sola solarium. På alla våra solarium byter vi våra rör efter totalt 300 solade timmar. Det är långt under den rekommenderade tiden för byte, för att vi tycker att din säkerhet går först. De rör vi använder är så kallade högeffektsrör, och är godkända för användning. Genom kontinuerliga rörbyten säkerställer vi att du får ett optimalt, jämnt och säkert resultat när du solar solarium hos oss.

Bli medlem!

Det är helt gratis att bli medlem på Solhuset och som medlem får du ta del av alla våra förmånliga erbjudanden samt vara med i våra tävlingar som vi har varje månad där vi delar ut solkort med värden upp till 500kr

Besök och gilla oss på facebok!

Under respektive anläggning kan du besöka och gilla oss på facebook.

Låt oss berätta mer

I solarium använder man sig av ljuskällor av två slag: solarierör och HPA-lampor. Det passerar ström mellan solarierören som ger ett mycket kortvarigt och osynligt UV-C ljus i gasblandningen som finns i solarierören. UV-C ljuset stoppas av glaset som omger solarieröret. Inuti solarieröret finns det ett pulver som i sin tur omvandlar UV-C ljuset till ett synligt ljus och UV ljus. Den största delen av energi finns i det område som ger UV-A ljus. Bara en liten del, ca. 0,7 – 1%, är UV-B ljus. Man väljer olika ljuspulverblandningar för att påverka balansen mellan mellan UV-A och UV-B. HPA-lamporna fungerar ungefär på samma sätt. De är mycket mindre än solarierören, men har större effekt. Oftast har de en effekt på omkring 500 Watt. HPA-lamporna har inget ljuspulver utan de lyser igenom ett filterglas som filtrerar bort de kortvågiga strålarna, exempelvis UV-C.

Ja, det kan du! På varje solarium finns det en skylt som anger vilka rör som både ska och får användas. Statens Strålskyddsinstitut (SSI) har en lista med vilka rör som är godkända, det inkluderar även godkända ersättningsrör. På Solhusets alla anläggningar använder vi oss endast av rör från Cosmolux, världsledande inom solarierör för att alltid erbjuda dig en säker och trygg solning.

Vi vill att alla ska som önskar en snygg bränna ska komma till oss på Solhuset. Det gäller oavsett om du önskar en lättare solkysst hud eller en djup och mörk brun färg. Utöver det är det även viktigt för oss att vi har rör med olika effekt som passar alla hudtyper. Därför har vi på alla våra solarium solarier med olika effekt på rören. När du kommer till oss rekommenderar vi dig att utläsa från vårt hudtypsschema vilken hudtyp du har och därefter välja det solarium som passar dig. Vi har solarium som är markerade med antingen gult, orange eller rött där det förstnämnda är mildast och sistnämnda starkast. Alla våra solarier håller sig inom regelverken för effekt på rören och vi har alltid rör från den världsledande leverantören Cosmolux.