Hur solar man?

Solhuset har endast drop-in vilket innebär att du inte behöver boka tid för att sola solarium.

Hur solar man solarium?

För en novis kan det vara skönt att veta hur man solar solarium innan man är på plats. Därför har vi skapat en liten guide. Med våra generösa öppettider är du välkommen till oss närhelst det passar dig. Vi har drop-in vilket innebär att du inte behöver krångla med bokning, skynda för att hinna i tid och inte oroa dig för att glömma bort din tid. Vi är av tron att solning ska vara enkelt för att uppnå den njutning och avkoppling det är tänkt att vara.

 1. Rengör huden från eventuellt smink och avlägsna smycken.
 2. Läs igenom vårt solschema och bestäm därefter vilket solarium du bör använda och hur länge du vill sola.
 3. Därefter väljer du det solarium du önskar använda och kontrollera att det är ledigt.
 4. Betala för ditt solarium. Hos oss på Solhuset kan du göra det på tre olika sätt: med Sunapp, solkort eller mynt. Du väljer själv det som passar dig bäst.
 5. När betalning är genomförd startar solariet efter 3 minuter. Passa på att applicera någon av våra solkrämer för maximalt resultat av din solning. Vi rekommenderar också att du använder skyddsglasögon genom hela solningen.
 6. Efter din njutbara stund är det viktigt att du rengör solariet ordentligt med den spray och papper som finns att finna i varje rum. Lämna rummet i det skick du själv önskar finna det!

 

Nu kan du svara på frågan om hur man solar solarium. Vill du läsa lite mer om de olika betalningsmöjligheterna och kanske lite andra tips och råd? Kika här.

Bli medlem!

Det är helt gratis att bli medlem på Solhuset och som medlem får du ta del av alla våra förmånliga erbjudanden samt vara med i våra tävlingar som vi har varje månad där vi delar ut solkort med värden upp till 500kr

  Besök och gilla oss på facebok!

  Under respektive anläggning kan du besöka och gilla oss på facebook.

  5 saker du kanske inte visste?

  Brun i solarium utan vita fläckar!

  Det går att få solkysst hud i solarium utan vita fläckar i svanken och på skulderbladen. Vill du veta hur? Våra solarium är förvisso ergonomiska och byggda efter kroppens former vilket gör det än simplare. Dock blir det lätt små vita fläckar på skulderbladen och i svanken och såklart vill vi alla att brännan ska vara flawless! De vita partierna uppstår på de ställen på kroppen där vi inte har något eller minimalt med fett och benet trycker ner mot solariet.

  Den vita fläcken vid svanken undviker du enkelt genom att dra upp benen något, så att du inte ligger raklång, och lägger större vikt på mitten av rumpan. Sådär ja! Skuldrornas vita fläck kommer inte att uppstå om du medvetet väljer att trycka ut ryggen något mot underlaget.

  Känns det jobbigt? Då har vi ett till knep; efter halva tiden på rygg så vänder du dig om och ligger resterande tiden på magen. Voilá!

  Solskyddsfaktor – the trend

  År 1986 introducerades det första solskyddet, med SPF 15. SPF 30 kom inte till marknaden förrän omkring 1990. Idag finns det solskyddsfaktor upp till 50+.

  70-talet – testperioden

  På 70-talet var det en enorm trend att sola, ju brunare desto bättre. För att uppnå det solade män som kvinnor sig i solen med allt från baby olja, matolja och till och med fotogen. GÖR INTE DET! Idag är solskydd så mycket hetare.

  Vilka solar solarium? Nu kommer sanningen fram!

  Personer mellan 18–21 år står för hela 32% av solarieanvändningen i Sverige, medan personer mellan 22–25 år står för närmre 30%. 16% av solarieanvändningen görs av personer mellan 26–29 år och ynka 16% är 30 år eller äldre. Är det kanske på Solhuset du finner din nästa kompis? Eller kanske till och med ditt livs kärlek?

  Vilka personer bränner sig lättast i ett solarium?

  Personer som har mycket ljus hy och/eller är rödhåriga har mindre av pigmentet som kallas melanin. Det är detta pigment som gör huden brun. Ju mer melanin du har, desto bättre eget skydd mot solens strålar har du. Men för att förtydliga, bara för att du har en hög dos av melanin betyder det inte att du inte ska använda solskydd!

  Risken att du bränner dig i solen är alltså som störst om du är mycket ljus i huden. Här kommer en lista på vad som i regel spelar in:

  • Om du har ljus eller rött hår, och
  • Din hud är ljus, och
  • Dina ögon är blåa eller gröna, och
  • Du har fräknar och/eller pigmentfläckar.